lördag 4 december 2010

JUL!!

20 dagar kvar till Julafton!!
Tyckte bilden passade för jag tycker jultomten är en liten hjälte :)

Det bästa med julen: att man får träffa de personer man tycker allra mest om
Det värsta med julen: GRÖÖÖT!!!! bläää...

extra inlägg

* Varför firar vi jul? *

Som många vet, firar vi jul för att hedra jesu födelse. "Gud blev till människa". Jesus kom till världen för att frälsa människor. Därför var hans födelse förutsagd. Han visade med sin givmildhet, sina goda gärningar, sin död och uppståndelse att han är Guds son.
I biblen står det inte ett exakt datum då Jesus föddes. Under de första århundrande firades något som heter vintersolståndet. Det inträffade den 25 december. Man firade att dagarna blev längre och ljusare.
Jesus är det sanna ljuset som kom till vår mörka värld. På 300-talet när kristendomen blev stadsreligion bestämde man att Jesu födelse skulle firas den 25 december.
Istället för att fira solen firade man Solens Skapare

Jesu födelse började firas i Sverige någon gång kring 1000-talet.
Ordet jul är så gammalt att man inte vet arifrån det kommer ifrån eller vad det ursprungligen betydde. Men man tror de förknippas med Jesu födelse och vid den tidpunkt.

Min åsikt:
De som inte är Kristna tycker jag inte bör fira jul eller de som är ateister har ingen anldening att fira jul när de inte tror på detta. Jag ska inte säga att jag är en riktig "gud fantast" men jag tror på vissa delar i det som står i biblen. De sättet som Jesus föddes och att han är Guds son tror jag nog att det kan stämma. Ingen hittar på en flera tusen sidors bok om något som inte stämmer. De förstår nog alla.
Personligen är julen väldigt viktig. Att fira den med familjen är en tradition.

* Hoppas alla får en bra jul! *

fredag 3 december 2010

en liten uppgift :)

Sitter och tittar på idol just nu en mysig fredag kväll med mina föräldrar. Veckan har inte varit som de andra brukar vara. I måndags var bussarna inställda så då blev det till att stanna hemma. Tisdagen var det skola, vilket var kul att träffa vännerna efter en lång helg som det blev. I onsdags var jag i Kristianstad och titta på ett gymnasium. Då passade mamma och jag också på att gå lite i stan och shoppa, vilket var mycket trevligt att få lite tid med mamsen :)
Gymnasiet ligger en bit utanför Kristianstad. Det föll mig i smak. Inte så många elever, tillräckligt många lärare. Den linjen som jag funderar att gå är hundinriktning, instruktörerna där verkade väldigt snälla. I varje hundklass var det cirka 5-7 elever, det är inte så vanligt men jag kan nog tycka det är skönt med så lite folk.
Alltså ja tänkte bara säga att det är nog det jag är inne på för tillfället...
Igår blev det inte skola för bussarna var inställda, samma idag. Men idag på morgonen fick jag inte sms att det var inställt förrens jag gjort mig i ordning och piggnat till så då blev det till att titta på julkalendern och sen ut i snön med Wilma. Kl:9 hade jag varit vaken i 3 timmar redan och varit ute i ett bra tag, de händer inte ofta kan jag säga -haha-
Imorgon kommer Cissi, Elin, Jasmine & Astrid (om de kommer ut :p) för mamma och pappa åker till Berlin och är borta hela helgen på julmarknad.

Uppgiften


De här tror jag om siffrorna "61 000 000 000"
Jag har ingen som helst aning om vad det kan betyda, jag ränkade mycket men kom inte fram till något. Jag kanske inte är så smart på sånna saker men jag har säkert svaret mitt framför mig...
Jag har en gissning, priset vad världen har lagt ner på blommor i 40år. Om det är rätt är det väldigt mycket!!

Ha en bra helg alla som läser :)