onsdag 27 april 2011

2011-04-27
Ja då är man sjuk idag vilket inte är så himla roligt. Jag har varit sjuk en hel del på sista tiden men det är ju inget man kan göra åt. Känner mig lite bättre i alla fall så har ägnat dagen åt att göra mina läxor. Syslöjdsarbetet är äntligen klart och har gjort en utvärdering + en planering inför nästa arbete som kommer bli en hundfilt till vår lilla valp som kommer till sommaren för hoppningsvis. Jag har inte varit så aktiv på so bloggen så tänkte att jag gör allting på en gång nu istället så har man det gjort. Sen ligger jag rätt så bra i tiden tycker jag. Det är bara släktarbetet också som ska in men det går inget vidare tycker jag.
Äntligen har vi bestämt att vi ska åka till Köpenhamn den 6/5-2011 med klassen vilket ska bli jätte roligt! Det ska bli så himla kul att göra något med hela klassen. Tyvärr så var det vissa som inte kunde och ett par stycken som inte ville. Men det är alltid någon som inte kan och alltid finns det någon som inte vill men det gör inte oss andra någonting för vi ska ha kul ändå. Tror de bestämde att Cissis pappa och Astrid pappa skulle följa med oss i med att det är rätt bra med en ”ledare” eller förälder så vi inte blir kidnappade eller nåt, haha. Fick också höra att vi ska ha spexfoto den 3 maj. Det är rätt snart. Jag tycker det är konstigt att dom inte har informerat oss om det innan. Tur att Nicita, Sara och jag redan har snackat om det så vi visste redan vad vi skulle va men det säger jag inte än för ingen får ju sno vår idé. Hoppas alla går in för det i alla fall och att det blir ett fint och roligt foto.
Just nu sitter jag och tittar på ”Knatte, Fnatte och Tjatte på äventyr” på Disney Channel. Jag blir lite barnslig när jag är sjuk, haha. (Alla har ju sina dolda sidor brukar man säga.) Jag har precis tittat på den där filmen som låg på so bloggen för en rätt lång tid sedan med överskriften: Förintelsens minnesdag 27 januari. Jag tror jag har sett den innan för jag kände igen den efteråt. Men det skadar inte att se den en extra gång. Man lär ju sig bättre då.
Nu ska jag göra uppgifterna men tyvärr så kan jag inte se klippen på SvT Play eftersom de är för gamla men jag ska göra de som går att göra. Här kommer dom.

Detta har jag gjort
Förintelsens minnesdag 27 januari
Oroligheter i Egypten
Vilken historisk person är du?
Mubarak avgår som president
14 februari
Olof Palme
Två händelser på samma dag
Italien firar 150 år
 Vårdagjämningen idag
Hälsoveckan
50 år sedan första bemannade rymdfärden
150 år sedan amerikanska inbördeskriget
Årsdag 25 år sedan Tjernoby

Vilken historisk person är du?

Jag gjorde testet och blev kejsarinnan Victoria.
* 24 maj 1819
22 januari 1901


3 år efter Victoria besteg tronen gifte hon sig med sin kusin Albert av Sachsen-Coburg-Gotha. På arton år fick de nio stycken barn ihop. 1861 dog tyvärr Albert och Victoria blev en sorgsen änka.
Victoria verkade vara väldigt politiskt intresserad vilket jag kan ha en liten bit av. Jag är nog inte lika mycket politik i mig men jag kan se en likhet. Sen hennes man dog blev hon väldigt sorgsen och jag kan ju bara hoppas att jag inte blir änka, haha. På ett tag i alla fall.







Nutidstestet v.6-8
Jag fick 5 rätt av 8

Jag har ändå rättså bra koll!


Hälsoveckan
Jag gjorde testet "testa din gygnsrytm" och det visade sig att min sömn är okej. Jag sover som man ska och äter som man ska och det var ju positivt att höra!

________________________________________________________________

Det blev inte så bra allt detta i med att jag har jobbat med detta inlägget nästan hela dagen. När jag var klar och precis skulle publicera gick allt bort. Så det blev inte lika bra som det var tänkt men men det är en del iallafall...

Emelie Gradin